Wednesday, December 28, 2011

Sebelum Nikah, Selepas Nikah

Assalamu'alaikum W. B. T. semua...

dah lama bebeno tak post kat blog...last time, bulan Mac.. masa tu sangat busy and cuak sebab nak settlekan urusan akad nikah dan walimatul urusku. Alhamdulillah, semuanya dah lepas 28 dan 29 Mei yang lepas. Semuanya berjalan dengan lancar walaupun terdapat sedikit kekurangan. Semua yang buruk datang dari diri hamba Allah yang kerdil ini. Dah nama manusia, memang tak sempurna pun. Namun, kita kena tetap berusaha untuk jadi yang terbaik. InsyaAllah.

Hari ini, genap 7 bulan sudah kami bernikah. Ambil masa juga nak sesuaikan diri dengan kehidupan bersama. Kalau sebelum nikah, aku memang suka mengemas; selepas nikah, satu rumah aku kemas..Hahaha...Bak kata my hubby, 'ngemas je keje'.. Adoi, nak buat cmane...

Untuk post kali ini, tiada input berilmiah sangat, saje nak update blog je...Walaubagaimana pun, ade satu rangkap yang aku nak kongsi..

'Jika kita jaga hak Allah, Allah akan jaga hak kita... Apa itu hak Allah? Hak Allah ialah tanggungjawab kita sebagai HAMBA ALLAH di muka bumi milikNYA ini; segala perintah dan laranganNya..Jadi, kalau kita ditimpa malapetaka (dari segi akademik, harta benda, anggota badan), janganlah kita mengeluh kerana mungkin ada hakNYA yang kita belum laksanakan'

ALLAHUAKBAR!!!

Merindui Rasulullah SAW...